Verstappen van Amelsvoort

Onbezorgde data veiligheid voor Verstappen van Amelsvoort

“De zekerheid dat wij te allen tijde beschikken over onze data, ook in het geval van een calamiteit op onze locatie, zorgt voor veel rust!”

Als specialisten in het adviseren, ontwerpen, realiseren en onderhouden van werktuigbouwkundige installaties is Verstappen van Amelsvoort dagelijks bezig met het creëren en benutten van waardevolle data. Het veiligstellen van deze bedrijf kritische data is in de afgelopen jaren minstens net zo belangrijk geworden als de legionella-preventie adviezen welke de organisatie geeft aan haar relaties.

Verstappen van Amelsvoort is dagelijks liever bezig met het uitoefenen van haar core-business in plaats van zich zorgen te maken over ICT gerelateerde problematieken. Hieronder valt ook de uitdaging voor het veiligstellen én veilig houden van belangrijke data. Data welke direct verband houdt met de installaties welke Verstappen van Amelsvoort ontwerpt, realiseert en onderhoudt. Deze data is onmisbaar voor de organisatie. Bij dhs is de uitdaging voorgelegd om deze data veilig te stellen, ook bij calamiteiten in de ICT-omgeving.

Veiligstellen en behouden van data

De visie van dhs is helder wanneer het gaat over het veiligstellen en behouden van data. Er dient, naast de productiedata, minimaal één kopie van de data beschikbaar te zijn voor snelle restore acties en één kopie op een andere geografisch gescheiden locatie ten behoeve van het opvangen van calamiteiten. Enerzijds om vanaf deze secundaire locatie de data terug te halen naar de productieomgeving, anderzijds om deze data op de secundaire locatie direct te gebruiken om een nieuwe productie omgeving op te zetten.

Snelheid is belangrijk

Snelheid is vandaag de dag van het grootste belang, dus de gekozen oplossing moet hieraan voldoen. Het terughalen van bestanden, e-mails of database records moet direct gebeuren. Medewerkers willen hun werkzaamheden zo snel mogelijk voortzetten zonder lang te wachten op complexe en uitgebreide data restore activiteiten. Maar denk ook aan het snel terughalen van een complete file serve, nadat deze onverhoopt besmet is geraakt met een virus of malware programma.

Efficiënt

Snelheid, efficiëntie en de mogelijkheid om de backups op ieder willekeurig moment te testen op compleetheid. Veeam heeft, met haar Backup & Replicatie oplossing, de technologie in handen om de dhs visie in de praktijk te realiseren. Dankzij de state-of-the-art backup technologie worden bestanden, e-mail én complete virtuele machines op een efficiënte wijze veiliggesteld. Geen ellenlange backup taken die nooit lijken te voltooien en daarmee de productie verstoren.

Veeam en dhs addcloud, een gouden combinatie

Combineer de technologische oplossing van Veeam, en daarmee het veiligstellen van de eerste data kopie, met de dhs addcloud. Het platform waarop Veeam omgevingen naadloos een tweede kopie van de data kunnen wegschrijven. Het dhs addcloud platform bevindt zich op een geografisch andere locatie én biedt tevens de mogelijkheid om deze tweede kopie aan data direct op te starten en uit te lezen of zelfs productioneel te gebruiken.

Voor Verstappen van Amelsvoort is het wegschrijven van deze tweede kopie een welkome oplossing, daar de complete tape-wissel procedure geen onderdeel meer uitmaakt van het dagelijkse ”to-do” lijstje. Een procedure die, door de dagelijkse werkdruk, wel eens vergeten kon worden.

Zorgeloze nachtrust

“De zekerheid dat wij te allen tijde beschikken over onze data, ook in het geval van een calamiteit op onze locatie, zorgt voor veel rust. Wij moeten vertrouwen op de beschikbaarheid van onze data in de uitvoer van onze dagelijkse werkzaamheden”, vertelt David Wagemans, directeur bij Verstappen van Amelsvoort. “dhs houdt het gehele backup proces continu in de gaten zodat wij ons bezig kunnen houden met hetgeen waar wij goed in zijn”.

dhs, de Cloud Makelaar

dhs stelt zich bij dit soort vraagstukken altijd open op. De oplossing staat van tevoren niet vast en wordt in samenspraak met de klant op basis van de wensen, eisen maar ook de (on)mogelijkheden bepaalt. Sommige ICT gerelateerde functionaliteiten kunnen vandaag de dag beter elders betrokken worden als een dienst, dan deze zelf als organisatie proberen te voorzien. dhs maakt voortdurend, samen met haar relaties, deze afweging en adviseert, implementeert en beheert de beste oplossing.

Over Verstappen van Amelsvoort

Verstappen van Amelsvoort is specialist op het gebied van het ontwerpen, adviseren, realiseren en onderhouden van werktuigbouwkundige installaties. Met meer dat 70 jaar ervaring en tal van zeer aansprekende nationale referentie projecten, is Verstappen van Amelsvoort een gevestigde naam binnen de installatietechniek. Kwaliteit, betrouwbaarheid en een hoog serviceniveau zijn enkele duidelijke kenmerken van de organisatie.