Van Munster Recyclers

Van Munster Recyclers, van afval innovatie tot ICT-beschikbaarheid

De wereld van afvalverwerkers lijkt er één van vooral fysieke arbeid. Stoere mannen met vrachtwagens die kilo’s aan afval oppakken als of het zakken met veertjes zijn. Maar deze wereld staat volledig op zijn kop. Nog steeds moeten de verschillende vormen van afval opgehaald worden, maar hoe dit opgehaald wordt en wat er met dit afval gebeurt is vele malen belangrijker aan het worden. Zowel voor het milieu, maar ook voor het voortbestaan van organisaties die in deze tak actief zijn. Van Munster Recyclers staat als één van de meest innovatieve partijen in deze markt op de voorgrond van deze veranderende markt. Om deze positie te behouden is het van groot belang om de bedrijfsdata te benutten en deze natuurlijk ten alle tijden beschikbaar te houden en veilig te stellen.

Bedrijfsdata maakt het verschil

Verregaande dienstverlening richting klanten, efficiëntere rijroutes en het in detail bijhouden van de verwerking van afval resulteren allemaal in een berg aan informatie. Deze informatie, data, moet dagelijks optimaal gebruikt kunnen worden om van Van Munster Recyclers dé innovatieve afvalverwerker van Nederland te maken. Maar wat gebeurt er met een organisatie als Van Munster Recyclers als deze data ineens niet meer beschikbaar is. Denk hierbij aan het wegvallen van het primaire datacenter van deze organisatie door een calamiteit. Het zou resulteren in een (bijna) complete standstill van de organisatie. De beschikbaarheid van data wordt zo’n beetje in alle processen gebruikt als een belangrijke bron van informatie, of dat het nu om het raadplegen van of creëren van nieuwe informatie.

Passende oplossing

Beschikbaarheidsoplossingen rondom data zijn natuurlijk niet nieuw en zijn er dan ook legio aanwezig in de markt. Maar veel van deze oplossingen kennen een hoge kostprijs (zowel bij aanschaf als in de operationele kosten) en zijn gebaseerd op de behoeftes en van grote ondernemingen. Harold van Munster, Directeur bij Van Munster Recyclers, was hier in de gesprekken met dhs heel duidelijk over: “De oplossing moet passen bij een organisatie als Van Munster Recyclers, het moet degelijk zijn maar moet niet de kosten kennen van de oplossingen welke grote organisaties of zelfs banken gebruiken”. Een duidelijke opdracht welke aan het juiste adres was bij dhs. Met de kennis van virtualisatie (het basis platform van de ICT-voorzieningen bij Van Munster Recyclers) en van Veeam Backup Replication, werd al heel snel een juiste oplossing gevonden. Een oplossing die zowel de backup van data aan de orde stelt, als ook meteen de replicatie van data naar een secundaire locatie. Voor Van Munster Recyclers was het eenvoudig om een secundaire locatie te creëren, waar een tweede identieke copy van de data direct beschikbaar gemaakt kon worden in geval van een calamiteit.

De introductie van Veeam Backup & Replicatie heeft als resultaat gehad dat via één tool, zowel de backup van data als de replicatie van data zijn gerealiseerd. De tweede copy van de data (replicatie) wordt via een intern netwerk door Veeam getransporteerd naar een tweede locatie. Op deze locatie zijn de middelen aanwezig om deze data direct productief in te zetten, mocht de primaire locatie door een calamiteit getroffen worden.

Met zekerheid de toekomst in

“De beschikbaarheid van data is één van de levensaders van de organisatie” zegt Harold van Munster. “Met de oplossing die dhs heeft voorgesteld en geïmplementeerd, weet ik zeker dat we een juiste stap hebben gezet in de continuïteit van de bedrijfsprocessen binnen onze organisatie. Wij willen een innovatieve leider zijn en blijven op afvalverwerking gebied en daarvoor moeten wij borgen dat onze informatiebronnen beschikbaar zijn en blijven.”

Naast dat Van Munster Recyclers nu beschikken over een zogenaamde “On-Premises” oplossing, biedt de gekozen strategie later alle mogelijkheden om de secundaire data copy altijd nog in de Cloud onder te brengen. Hiermee wordt een toekomstvast pad gerealiseerd voor Van Munster Recyclers, onafhankelijk van de geografische locatie en beschikbare voorzieningen.

Over Munster Recyclers

Kwalitatief hoogwaardige oplossingen op het gebied van inzameling en verwerking van afvalmaterialen, is de kern business van Munster Recyclers. Of het nu gaat om een enkele container of een grote bulk van afval, Munster Recyclers biedt een transparante totaal- of deeloplossing voor al uw afvalstromen van oud papier tot kunststof en hout.

“We leven niet in een tijdperk van veranderingen, maar in een verandering van een tijdperk.”