waarom Microsoft 365 backuppen?

Gebruik je Microsoft 365? Dan staan jouw bestanden en gegevens in Microsoft haar cloud. De meeste mensen verwachten dat dit voldoende is om gegevens te bewaren en te beschermen tegen dataverlies. Helaas, dit is niet het geval. Microsoft 365 heeft geen backup beleid wat betekent dat verwijderde bestanden na een bepaalde termijn niet meer teruggehaald kunnen worden. Speciaal voor Microsoft 365 gebruikers heeft dhs een backup dienst voor Microsoft 365 ontwikkeld, natuurlijk ‘as-a-service’.

veilig gescheiden

Met backup ‘as-a-service’ voor Microsoft 365, biedt dhs een oplossing waarbij er een extra kopie van je Microsoft 365 data wordt veiliggesteld op een geografisch gescheiden platform. Deze kopie, of delen hiervan, kun je altijd terughalen. De Microsoft 365 data wordt dagelijks minimaal één keer automatisch gekopieerd naar een ander Europees cloud platform.

van email tot volledige sharepoint sites

Onze oplossing backupped alles uit je Microsoft 365 omgeving, met uitzondering van privé gesprekken in Microsoft Teams. Wat mag je verwachten:

  • Veiligstellen en restoren van complete SharePoint Online sites, libraries, etc. tot individuele files en pages;
  • Veiligstellen en restoren van complete Exchange Online mailboxen tot een enkele email;
  • Veiligstellen en restoren van alle informatie, gesprekken en bestanden, van complete Microsoft Teams groepen.

kies de vorm die past

dhs biedt de backup ‘as-a-service” diensten in twee modellen aan, zodat dit altijd past bij de organisatie.

  • BaaS (Backup-as-a-Service)
    De meest complete vorm van de dienstverlening, waarbij wij niet alleen het complete technische platform voor onze rekening nemen maar ook alle beheerstaken rondom de backup en restore.
  • BTaaS (Backup Target-as-a-Service)
    Heb je zelf voldoende ICT-kennis of blijf je liever zelf volledig in controle, dan kan de dienst afgenomen als “target” only. dhs biedt dan het complete technische platform, maar het beheer blijft bij jouw organisatie.

neem contact met ons op

Via dit contactformulier stuurt u ons een bericht.
Wij beantwoorden uw bericht zo spoedig mogelijk.
Wilt u liever direct een antwoord?
Neem dan telefonisch contact met ons op.