Endpoint management

Devices (ook wel endpoints genaamd) die medewerkers van hun organisatie krijgen om mee te werken, dienen vandaag de dag ingericht te zijn op locatie- en tijdonafhankelijk werken. De beheermethode van deze devices met alle (cloud) applicaties, data en toegangen is hiermee volledig veranderd. Devices die flexibel gebruikt worden vormen automatisch een groter beveiligingsrisico. Denk hierbij aan het niet tijdig installeren van beveiligingsupdates, het aanmelden op onveilige wireless netwerken of het fysiek kwijtraken van het device. Allemaal zaken waar organisaties rekening mee dienen te houden.

Daarom introduceert dhs, na jaren van praktische ervaring en de adoptie van de nieuwste technologieën, de nieuwe beheer methode addcontrol | Endpoint Management. Hiermee beheren en monitoren we ieder device van de organisatie en borgen we de (data)veiligheid en continuïteit in werken.

Hoe worden devices veilig beheerd

Met Endpoint Management worden devices zoals notebooks, ultrabooks, tablets en smartphones, zo ingesteld dat de medewerker zelf de zogenaamde ‘admin’ is van het device. De medewerker kan zelf applicaties installeren, modificeren, etc. dhs voorziet de devices van de volgende basis functionaliteiten en beveiligingsmaatregelingen om de devices veilig te houden en te beheren:

 • Fresh image
  Devices, gebaseerd op Microsoft Windows, krijgen een schone installatie die op ieder gewenst moment opnieuw (locatie onafhankelijk) ingeladen kan worden.
 • Managed Antivirus
  Devices worden standaard uitgerold met een door dhs volledig beheerde en gecontroleerde antivirus oplossing.
 • OS / Device Management
  Devices worden geïnstalleerd met de laatste goedgekeurde (security) patches, updates en drivers.
 • Compliance Monitoring
  Devices worden continu in de gaten gehouden of dat deze voldoen aan de gestelde veiligheidseisen (compliance monitoring). Indien nodig worden noodzakelijke acties uitgevoerd om de dataveiligheid te borgen.
 • Basic Application Deployment & Management
  Devices worden bij de initiële fresh image installatie / initiële ingebruikname automatisch geïnstalleerd met de basis Microsoft applicaties.
  Overige applicaties installeert en update de medewerker zelfstandig. Is het niet wenselijk dat de medewerker zelf applicaties installeert of update, kies dan voor de dienstvariant ‘Full Managed’, waarbij dhs de volledige controle van het device overneemt.

Variaties op Endpoint Management

Op addcontrol | Endpoint Management zijn de volgende variaties mogelijk:

 • Bring your own Microsoft Intune
  Microsoft Intune en Autopilot technologieën zijn optioneel inbegrepen in onze dienstverlening. Beschikt jouw organisatie niet over geschikte Microsoft Intune licenties, dan biedt dhs deze optioneel aan.

Device gebaseerde diensten
Voor devices die niet specifiek aan een medewerker zijn toegewezen, is het mogelijk om Endpoint Management as-as-service per device, per maand af te nemen.

Alle details over Endpoint Management

Meer informatie over onze Endpoint Management services lees je in de PDF dienstbeschrijving die je hier kunt downloaden. We geven je meer details over:

 • waarom endpoint management;
 • de inhoud van de dienst;
 • dienstvoorwaarden en variaties;
 • de dienstverlening van dhs;
 • contractduur, looptijd en verlenging.

neem contact met ons op

Via dit contactformulier stuurt u ons een bericht.
Wij beantwoorden uw bericht zo spoedig mogelijk.
Wilt u liever direct een antwoord?
Neem dan telefonisch contact met ons op.