Congress Care

Congress Care gaat voor continuïteit, zekerheid en kiest voor co-locatie in de dhs addcloud!

Met de verhuizing naar een super A-locatie (aan de A2 bij ‘s-Hertogenbosch), dienden ook alle servers en andere computerapparatuur een toplocatie te krijgen. Een specifieke serverruimte was niet voorhanden, vandaar dat een voormalig voorraadruimte (gedeeltelijk) werd vrijgemaakt en ingericht als serverruimte. In de zomerperiode bleek echter de temperatuur enorm op te lopen. Dit was slechts één van de nadelen van deze oplossing. Géén ideale situatie voor de servers die fungeren als het technisch hart van de organisatie. Om deze situatie te optimaliseren heeft Congress Care haar hand uitgestoken naar dhs en stappen zij samen in de addcloud!

Specialist in medische congressen en symposia

Congress Care heeft zich gespecialiseerd in de organisatie van medische congressen en symposia. Sinds 1997 zijn zij het toonaangevende congresbureau op (inter)nationaal niveau. Zij zorgen ervoor dat de boodschap van de klant met de juiste aanpak, juiste informatie op het juiste moment en plek wordt gecommuniceerd. De organisatie is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch en op dit moment bestaat het hechte team uit ongeveer 12 enthousiaste en gedreven medewerkers.

Het terug halen van kostbare vierkante meters!

Het groeiende succes van Congress Care, diende ervoor dat iedere vierkante meter efficiënt benut moet worden. De “serverruimte” kon niet worden gekoeld door middel van een airconditioning waardoor het, vooral in de zomerperiode, veel te warm werd voor alle IT-apparatuur! Herhaaldelijk signaleerden de verschillende apparaten te hoge temperaturen en moest er worden ingegrepen. Als nood werd de deur van de ruimte opengezet, echter dat bracht dan weer de nodige geluidsoverlast met zich mee. Daarnaast was het “in-en uitlopen” van deze ruimte, die tevens gebruikt werd als voorraad ruimte, ook een bron van continue risico. Door deze optelsom van risico factoren heeft Congress Care besloten dat dit op langere termijn geen ideale oplossing is en heeft daarom haar handen uitgestoken richting dhs: gezien de al jarenlange succesvolle en plezierige samenwerking zijn zij samen gaan zoeken naar een passende oplossing.

De oplossing zit in het dhs datacenter

Samenvattend, het was geen ideale locatie en omstandigheid om computerapparatuur neer te zetten die zorg moet dragen voor continuïteit in de bedrijfsvoering, het hart van de organisatie. De oplossing is gevonden in de verplaatsing van de apparatuur naar het solide datacenter van dhs. Hierdoor komt de apparatuur te staan in een omgeving, die speciaal is uitgerust; de juiste temperatuur, hygiëne, stroomvoorziening en optimale veiligheid. Dit is wat Congress Care zocht! Belangrijk ander aspect was de organisatie van een vlekkeloze verhuizing. Jacqueline: “Ook voorafgaand aan de definitieve beslissing, heeft dhs zich wederom bewezen als een ICT-partij met een luisterend oor! Zo hebben wij een bezoek gebracht aan het datacenter wat ons een gerust gevoel heeft gegeven. Het is natuurlijk niet zomaar iets om het “hart” van je organisatie uit handen te geven”.
De projectmanagers van dhs hebben dit project met groot succes voor Congress Care verzorgd. Door een strakke planning en een nauwkeurige afstemming met alle betrokken partijen. “We hebben eindelijk onze ruimte terug, en hoeven ons geen zorgen meer te maken over de temperatuur en lampjes die daardoor kunnen gaan branden. Wij kunnen ons focussen op onze eigen business!’’ aldus Jacqueline.

Geen zorgen meer, maar een automatische Backup

Los van de verhuizing van alle hardware naar het Datacenter, was er de behoefte naar een veiliger, eenvoudiger en geautomatiseerde inrichting van de backup omgeving. Traditioneel gezien werd de backup verzorgd op locatie en met tape. Echter door de toenemende druk op de eigen business werd deze ‘handarbeid’ niet meer als gewenst gezien. Daarnaast speelde de toenemende cybercriminaliteit en de wetgeving een belangrijke rol in de overweging de backup naar de cloud als een dienst af te gaan nemen.

Backup as a service (kortweg BaaS) scheelt veel tijd, voorziet in een gecontroleerde en gemanagede cloud oplossing en wordt als dienst afgenomen tegen een scherpe prijs per maand! Geen zorgen meer over tapewissel, vakantieperiodes en/of ziekte en met de mogelijkheid de oplossing te upgraden naar een disaster recovery model. De inrichting van de omgeving is volledig door de engineers van dhs verzorgd en ook het beheer ervan valt onder de zorg van dhs; totale ontzorging op dit vlak.

Op naar de toekomst in de Cloud!

“Omdat we nu in levenden lijve ondervinden dat je perfect kunt werken, zonder dat je je eigen servers in het zicht hebt, zal onze volgende stap naar addcloud zijn. dhs verzorgt momenteel al het complete beheer van onze omgeving, met de overstap naar de Cloud omgeving zullen wij nog flexibeler en completer ontzorgd zijn.” Zegt Jacqueline.