Muzelinck

Muzelinck vanaf dag 1 blij met de cloud | IT infra naar de cloud

Voor Muzelinck was het moment aangebroken om haar IT infrastructuur te vervangen. De keuze voor de cloud in plaats van een traditionele oplossing werd snel gemaakt. De servers van Muzelinck stonden op een externe locatie bij de buren, de Bibliotheek van Oss. Met het oog op de toekomst was onafhankelijkheid op ICT gebied gewenst. Dit vereenvoudigde de keuze om een transitie naar de cloud te maken. De andere eisen en wensen van Muzelinck waren: snelheid, flexibiliteit, continuïteit, schaalbaarheid en kostenefficiënt werken. Ook wilde men graag vanuit thuis werken.

Overal werken met addcloud

Na een aantal gesprekken was de keuze voor de dhs addcloud snel gemaakt. De medewerkers van Muzelinck kunnen nu flexibel en snel vanaf elke gewenste locatie werken. Ook opereert Muzelinck nu onafhankelijk van de Bibliotheek en is haar IT schaalbaar en kostenefficiënt.

IT beheer uitbesteden

Muzelinck heeft geen eigen IT afdeling. Het dagelijkse IT beheer en onderhoud is uitbesteed bij dhs addbeheer.

Tijdspad transitie naar de cloud

  • Februari 2015: cloud POC met bedrijf kritische applicaties
  • April 2015: de transitie naar addcloud
  • Mei 2015: oplevering addcloud Muzelinck

Tips

Natuurlijk zijn er bij iedere IT projecten leermomenten. De belangrijkste voor de transitie naar de cloud bij Muzelinck zijn volgens Inge Elbers, ICT coördinator bij Muzelinck:

  • Vooraf hardware specificaties aangeven voor privé devices om thuis gebruik te kunnen maken van de cloud
  • Achteraf was er behoefte geweest aan een eindgebruikerstraining door andere “look & feel” van de gebruikersomgeving
  • Duidelijkere omschrijving van wat wel en wat niet binnen SLA valt

Aan de hand genomen

Inge Elbers, ICT coördinator bij Muzelinck kreeg, door directiewisseling, ineens dit IT project in haar spreekwoordelijke schoot geworpen. “In het begin was het lastig, er moest organisatorisch van alles geregeld en geïnventariseerd worden. Gelukkig heeft dhs mij aan de hand genomen en mij stap voor stap begeleid door dit hele transitieproces. Ook de oplevering van addcloud moest, vanwege systeemstoringen op de oude server, met spoed naar voren geschoven worden. dhs heeft hier snel op geacteerd. Na de livegang liep ik natuurlijk nog tegen zaken aan. De servicedesk medewerkers stonden en staan steeds voor me klaar. Vanaf dag 1 ben ik erg tevreden over de addcloud. Het werkt snel én het werkt goed”.

Over Muzelinck

Muzelinck is hét centrum voor de kunsten in de gemeenten Oss, Bernheze en Cuijk.
Aantal werkplekken: 25 (netwerkaccount)
Aantal werkplekken met alleen Office 365 en e-mail: 40
Aantal thuiswerkplekken: 15
Aantal medewerkers: 65
Eigen IT afdeling: nee

Over dhs addcloud

addcloud is uw bedrijfseigen cloudomgeving. Uw ICT omgeving is overal en altijd op 1 plek beschikbaar voor iedereen in uw organisatie. Het unieke van addcloud is dat het uw bestaande (on-premise) ICT infrastructuur verbind met (nieuwe) cloud toepassingen. Kortom, zonder gedoe, direct en overal toegang tot uw volledige unieke omgeving. Dat is onze Nederlandse addcloud.