Stam Groep

Wireless-as-a-Service: Optimaal draadloos werken voor Stam Groep

De Stam Groep is al meer dan honderd jaar een begrip in de automobielindustrie. Wat ooit begon als eenmansbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een moderne onderneming met zeven Renault-, Dacia- en Alpine-dealervestigingen, drie autoschadeherstelbedrijven, drie tankstations en een lease- en verzekeringstak. Toen de Stam Groep voor haar locaties een optimaal draadloos netwerk wilde, werd dhs ingeschakeld voor de uitrol van haar Wireless-as-a-Service oplossing.

Wi-Fi is een must

“Je kunt tegenwoordig simpelweg niet meer zonder Wi-Fi,” aldus Richard Hoekstra, Financieel Directeur en IT-Manager binnen de Stam Groep. “Wij waren op zoek naar een systeem dat al onze verschillende locaties en afdelingen zou dekken. De directe aanleiding hiervoor was het toenemende gebruik van mobiele devices. Denk aan technische computers in de werkplaats voor het uitlezen van auto’s, maar ook aan tablets die in en buiten onze showrooms worden gebruikt.”

Hardware-investeringen behoren tot het verleden

dhs, een ‘oude bekende’ binnen de Stam Groep, raadde Wireless-as-a-Service (kortweg WaaS) aan. De ICT-dienstverlener implementeerde de oplossing niet alleen, maar beheert deze ook. De gehele Stam Groep is sindsdien voorzien van snelle, veilige en betrouwbare Wi-Fi tegen een vaste prijs per maand per access point. “Hardware-investeringen behoren tot het verleden, ” aldus Hoekstra. “Afhankelijk van de behoefte op dat moment, kunnen we heel gemakkelijk access points toevoegen of weghalen. Op- en afschalen is een fluitje van een cent.”

Veiligheid voorop

De werknemers van de Stam Groep kunnen zich blijven focussen op waar ze goed in zijn; het verkopen, repareren en onderhouden van auto’s. dhs zorgt er op zijn beurt voor dat de grote hoeveelheid aan mobiele elektronica beheersbaar, werkbaar, snel en vooral veilig is. “Het laatste wat je wil, is dat je netwerk in gevaar wordt gebracht door het gebruik van mobiele devices,” zegt Hoekstra. “Daarom hebben we niet alleen gekozen voor Waas, maar hebben we bovendien al onze tablets voorzien van Airwatch. Deze managementoplossing zorgt ervoor dat iedereen veilig en gecontroleerd gebruik kan maken van apps, informatie en diensten.”

Benaderbare personen met verstand van zaken

De samenwerking tussen De Stam Groep en dhs verloopt volgens Hoekstra heel natuurlijk en ontspannen. “We werken al zo’n acht jaar met dhs samen, dus toen we aan dit traject begonnen, wisten we wat voor vlees we in de kuip hadden. Ik zou de communicatie met dhs willen omschrijven als informeel en menselijk. dhs hecht, net als wij, belang aan een langetermijnrelatie. Het is heel gemakkelijk om contact te leggen met de helpdesk of met onze vaste accountmanager. Geen snelle sales-jongens die futuristische producten proberen te slijten, maar heel normale, benaderbare personen met verstand van zaken. Dat past bij ons.”