Door vervanging van verouderde laptops en pc’s weer grip op bedrijfsveiligheid en een verhoogde productiviteit.

Eén van onze klanten, een productiebedrijf, werkte met veel verouderde endpoints (laptops en pc’s) die sterk aan vervanging toe waren. De ICT was hiermee vanuit zowel technisch als veiligheidsoogpunt niet op orde. Om nog maar niet te spreken over de beperking in productiviteit voor de medewerkers die dit met zich meebracht.

Dit bedrijf deed het beheer van deze endpoints allemaal handmatig en in eigen beheer. Veel laptops en pc’s liepen achter met updates en vormden mede daardoor een bedreiging voor de bedrijfsveiligheid. Wanneer dit bedrijf alle verouderde endpoints zelf (en dus handmatig) zou vervangen zou dit veel tijd en effort kosten. Daar kwam collega @Mustafa Köse om de hoek en adviseerde onze service addcontrol | Managed Endpoints als de oplossing.

Niets meer handmatig, alles goed geregeld.

In de onderzoeks- en adviesfase richtte Mustafa zich voornamelijk op twee aspecten:

  1. de juiste selectie van nieuwe endpoints passend bij de huidige werkwijze van de organisatie;
  2. en het inrichten van een beheerprogramma zodat alle devices ten alle tijden (blijven!) voldoen aan de gestelde beleids- en beveiligingseisen.

Vervolgens is hij met de implementatie gestart. Bedrijfsapplicaties en policy’s zijn vanuit Microsoft Intune uitgerold, zodat een endpoint volledig geautomatiseerd en veilig wordt ingericht. Dit zonder tussenkomst van de medewerker of de ICT-afdeling.

Zijn er wijzigingen nodig in bijvoorbeeld de bedrijfsapplicaties of policy’s, of is de medewerker zijn of haar endpoint kwijt, dan grijpt dhs in om de nodige aanpassingen of acties uit te zetten. Dit alles om ervoor te zorgen dat de medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag kan met zijn dagelijkse werkzaamheden.

Van bedreiging naar 100% in control

Werken met verouderde apparatuur, devices die niet ge-update zijn, devices met verhoogde veiligheidsrisico’s of devices zonder goed ingestelde bedrijfspolicy zijn hiermee verledentijd. Dit resulteert in een veilige ICT-omgeving, minder kans op digitale bedreigingen van buitenaf, een veiliger gebruik van ieder endpoint en een hogere productiviteit van de medewerkers, doordat hun devices altijd functioneren zoals bedoelt.

Mustafa heeft het gehele proces van onderzoek, advies tot en met implementatie in twee weken tijd volledig uitgevoerd. De klant heeft nu geen zorgen meer rondom dagelijkse beheer- en onderhoudstaken en heeft dit onderdeel binnen de ICT 100% in control.