dhs addbackup brengt risico op dataverlies terug van 1 dag naar maximaal 1 uur.

Collega Wilbert Heurkens kwam voor een mooie uitdaging te staan bij de implementatie van onze Backup-as-a-Service voor een bedrijf gespecialiseerd in de distributie van poststukken. Het doel was: optimale beveiliging van de data.

Wilbert vertelt: “Het bedrijf had meer dan 100 servers actief die dagelijks geback-upt werden naar een externe locatie. Dit back-up proces gaf bijna een dag vertraging waardoor het bedrijf risico liep op een volle dag 𝗱𝗵𝘀 aan dataverlies. Daar moest verandering in komen. De klant wilde dit risico terugbrengen naar maximaal één uur. Daarnaast wilden zij dat de back-up opgeslagen zou worden op meerdere locaties én beveiligd zou worden tegen ransomware encryptie. De klant wilde het gehele back-up proces uitbesteden, zo ook de dagelijkse controle, restore activiteiten en het periodiek testen. Wij adviseerden dhs addbackup met nextGen Backup-as-a-Service mogelijkheden”.

Risico’s op dataverlies zo goed als uitgesloten

Wilbert vertelt hoe dhs dit heeft ingericht: “We hebben op locatie van de klant een target server geplaatst. De back-up wordt dan eerst naar deze lokale server geschreven en daarna gerepliceerd (gekopieerd) naar twee externe dhs datacenters. In het geval van een restore, wordt de data uit de lokale server gehaald. Mocht de data op deze lokale server, ondanks de uitgebreide beveiliging, getroffen zijn door ransomware, dan wordt dit nooit gerepliceerd naar de dhs datacenters. Zo blijft alle bedrijfsdata optimaal beschermd”.

“Met onze back-up service maken we gebruik van de DeltaPro techniek. Dat betekent dat alleen gewijzigde data van de vele actieve servers wordt geback-upt. Dat levert een tijdswinst op van bijna een hele dag”.
“We hebben de opgeslagen backups en de communicatie tussen de servers volledig versleuteld en daarmee dus optimaal beveiligd. Zo sluiten we nagenoeg ieder risico op dataverlies uit. En dat was precies wat deze klant wilde,” sluit Wilbert af.

Het inregelen van deze oplossing heeft inclusief onderzoek, advies, ontwerp en implementatie een week geduurd. De klant ontvangt nu dagelijks een rapport van de back-up status en een maandelijks rapport met alle restores.

Meer over Backup-as-a-Service tijdens ons event

Nieuwsgierig wat Backup-as-a-Service voor jouw organisatie kan betekenen en hoe het helpt in de bescherming tegen dataverlies? Neem gerust contact met ons op.